Week 4

 

Maandag 20-12-1999

 

De hele nacht heeft het geregend en toen we op stonden bleef het maar doorgaan.
Wat doe je dan? Jje gaat de stad/dorp in en een beetje winkelen, natuurlijk kwamen san en ik weer in een internetcafe terecht, mailtjes controleren en icq-en, waarempel om 4:40 uur nederlands tijd waren er nog steeds mensen op icq.
Nadat alle mailtjes gelezen waren zijn Metin en ik visspullen gaan kopen en natuurlijk wat aas.

Bij de camper die we mee hadden genomen en die aan de boulevard stond kwamen we nog mensen tegen die we van het duiken kende, 1 meisje uit Allphen aan de Maas die we de dag er voor hebben leren kennen toen we gingen duiken. Even later stonden er in eens 2 Franse jongens (Eric en Aurelien) met San te praten, we hebben samen met ze gedoken in Whitsundays, is Australie zo klein dat je elkaar weer tegen komt?

Terug bij de camping zijn Mertin en ik gaan vissen, helaas was het weer niet echt geweldig (Metin 2 vissen, ik 10 vissen) op een gegeven moment begon het weer te regen en zijn we snel terug gegaan, helaas waren we al te laat en kwamen we kletsnat bij de camper.
Na een lange douche voelde ik me veel beter.
Snel koken, vandaag word het kip, hamburgers, rijst en erwten....lekker makkelijk.
Ondertussen zijn we Metin flink aan het pesten om zijn stingraywond. Ach beetje lol maken hoort er ook bij he, dit keer is Metin de pineut.

Na het eten was iedereen behoorlijk uitgeteld en lagen we allemaal uitgeteld op de bank. We hebben het er over wat de aankomende dagen ons gaat brengen.
Nans en Laura komen zondag aan.
Nancy kon niet echt een campingplaats voor ons vinden in Sydney. Wel ver buiten de stad maar daar hebben we niets aan. Paul belde Nancy toevallig vorige week. Meet en Nans hebben 5 maanden bij Paul in huis gewoond.
Hij zei dat het geen probleem was dat wij onze camper bij hem in de tuin zetten. No worry’s!!! Geweldig gewoon, heel dicht bij het centum. Daar hebben we echt geluk mee.

Al snel besluiten we maar eens naar bed te gaan en klauter ik mijn hut boven de cabine in.
Weltrusten allemaal.

Camping: Clark’s Beach Caravan Park
Plaats: Byron Bay
Kosten: AUD 38

 

Dinsdag 21-12-1999

 

We zijn weer op tijd op pad. We belanden in Yamba, een plaatsje met veel oude mensen en gelukkig voor Metin en mij ook veel water!
We staan naast de haven en het strand is ook niet ver weg.
Snel onze mailtjes nog maar een keer proberen te versturen en daarna boodschappen doen (ons avondeten wordt GAMBA’S , kan niet anders dan in een plaatsje yambo genaamd toch?). Op de terugweg weer aas gekocht en op naar het water, (Metin 2 vissen, ik 9 vissen), na het vissen maar weer lekker douchen en eten koken.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

Samen met San het eten gemaakt, gamba's met knoflook en een salade van een soort eikenblad sla, met mais en tomaat.
Deze hebben we verorberd onder het licht van de volle maan, echt heel gaaf.
Omdat niemand moe was zijn we gaan kaarten.
Om 00:30 uur liggen we op bed.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

Camping: East Calypso Holiday Park
Plaats: Yamba
Prijs: AUD 28

 

Woensdag 22-12-1999

 

Eigenlijk hebben we het wel erg goed, iedere dag is het weer een verrassing wat we nu weer te zien krijgen.
En waar we weer eindigen voor die dag.
We kunnen stoppen en gaan en staan waar we willen. Echt perfect zo’n camper.
Lekker onder het rijden op de computer tikken. En ik lig al te slapen voor de jongens de moter gestart hebben.

We weten nog niet precies waar we heen gaan vandaag.
Meet vond het wel weer tijd om de bush bush in te gaan, even genoeg stranden gezien. Volgens mij heeft dat iets met die stingray te maken. We besluiten inderdaad weer eens een stuk landinwaards te gaan.
We rijden via Grafton richting Armidale.
Onderweg komen we langs een galery van een heel aardig vrouwtje, ze maakt als hobby mooie schilderijen van (meestal) de natuur van Australi.
We gaan even bij haar binnen kijken en ik moet zeggen dat het echt hele mooie schilderijen zijn, eentje sprak me echt aan en ik heb even zitten twijfelen om hem mee te nemen, maar hoe neem je zo iets onbeschadigd mee naar Nederland, leek me niet zo’n goed idee om dat te proberen!

San liep eerst door de tuin om even te kijken wat er allemaal wel niet groeide. Ray, Metin en ik liepen de kunstenaresse achterna naar binnen, de hele tuin vol fruitbomen. MMMM ook een boom met grapefruits. We mochten door het huis heen lopen om de schilderijen en wat houtwerk van haar man te bewonderen.
Ze vertelde ons leuke verhalen en haar werk was erg mooi. Heel verschillend.
Ze vond het geweldig dat wij uit Nederland kwamen, ze wilde wel graag naar Amsterdam, wij met onze cultuur en dan voor haar vooral wat grootmeesters betreft.
Weer buiten aangekomen vroeg Sandra of dat grapefruits waren (naar de bekende weg vragen), ze pakte meteen een zak en Meet en ik gingen plukken. We kwamen terug met 5 grapefruits, waarop ze meteen antwoorden: is dat alles. Dus hup daar gingen we weer, nu kwamen we terug met de hele zak vol, ha ha, dat wordt grapefruit eten deze week. Lekker!!!!!

In Armidale aangekomen gaan we wat boodschappen doen en we zien een bioscoop. San, Metin en Roy zijn gaan kijken wat er voor films er draaiden en toen ze terug kwamen haden ze al 4 plaatsen gereserveerd voor die avond.

De camping was niet groot maar wel totaal verlaten, er stonden buiten ons misschien nog 4 campers/tenten.
Na het eten (gehaktballetjes met gebakken aardappelen en bloemkool) zijn we naar de film gegaan, een stukje lopen naar het dorp was erg lekker (25 minuten) en we waren precies op tijd voor de film. De film heet overigens Lake Placid, het is een komische thriller.
Er word een duiker die vallen voor bevers zet, door iets aan gevallen en doormidden gebeten, niemand weet wat het is en er word een onderzoek naar ingesteld (net als bij jaws wil de politie en de authoriteiten de boel stil houden en de wetenschappers willen het juist bekend maken zodat er geen nieuwe slachtoffers vallen). Een krokodillen jager krijgt er lucht van en gaat zich er mee bemoeien.
Dat is niet echt een succes, maar maakt het wel erg vermakelijk.
Om een lang verhaal kort te maken: er vallen nog verschillende doden en later blijkt dat een ouder echtpaar die aan het meer wooont de krokodillen hebben gevoerd vanaf dat ze klein waren eerst met brood en later met hele koeien. Zoals het hoort in dit soort films komt het allemaal goed, maar blijft het een open einde.

Na de film weer dat hele stuk teruggelopen, wel leker hoor na zo’n zit in de bioscoop.
Bij de camper hebben we nog even buiten gezeten en zijn toen lekker gaan slapen.

Diner: Gehaktballen, broccoli, bloemkool en aardappels

Camping: The Pembroke Caravan Park
Plaats: Armidale
Prijs: AUD 23

 

Donderdag 23-12-1999

 

Na een flinke rit komen we rond 15:00 uur aan in Port Macquarie.
Weer een camping direct aan het water.
We gaan het dorp even in en nadat San en ik besluiten om even mailtjes te controleren gaan Metin en Roy terug.
Het schoot niet echt op in het internetcafe, of te druk op het net op bij hun server. Binnen een uur zijn we weer weg (en dat is snel als het allemaal zo langzaam gaat ). San wil perse nog wat dingen proberen te versturen en gaat op zoek naar een ander internetcafe.
Ik koop op weg naar de camper aas om te kunnen vissen.
Metin zit al op me te wachten en niet veel later zitten we te vissen.
Als eerste krijg ik een (te) grote vis (voor mijn te kleine hengel) er aan en deze zwemt zo tussen de rotsen en die is dus foetsie Later vang ik nog 2 kleintjes en Metin 1tje.We gaan wat verderop op het strand zitten omdat de stroming te erg wordt en ik krijg er een stingray aan, veel te groot natuurlijk voor dit kleine hengeltje en nadat ik hem redelijk dicht bij de kant had ( we konden hem zien) gaat hij er als een raket vadoor en zwemt dus door de lijn heen.
We besluiten om te stoppen en het misschien 's avonds nog een keer te proberen.

prettyphotoprettyphotoprettyphoto

prettyphotoprettyphoto

Na gegeten te hebben zegt Metin om 23:00 uur: "Kom we gaan nog even vissen", goed hoor vind ik al lang prima al had ik het niet meer verwacht hij lag al bijna te slapen.
Ik vang er nog 1 en daarna werd de stroming weer te hard naar mijn zin en ben ik naar bed gegaan, niet veel later was Metin het ook beu en is hij ook gaan maffen.

Diner: Toost met kaas en tomaat.

Camping: Sundowner Breakwall tourist Park
Plaats: Port Macquarie
Kosten: AUD 42

 

Vrijdag 24-12-1999

 

Vanavond is het kerstavond…….
San en ik gaan om 7:45 uur al naar het internetcafe. We moeten nog wat kaartjes versturen en mailtjes ophalen, het wordt erg druk op het net denkt men en daarom zijn we vroeg.

Na twee uur ben ik klaar en ga weer naar de camper, Metin wil net gaan vissen en ik doe natuurlijk met hem mee (ik heb net op de terugweg een andere hengel gekocht ), helaas is de stroming weer veel te sterk en daarom stop ik er na 10 minuten al weer mee.We moeten ook weer weg want we moeten optijd van de kampeerplaats af zijn.

prettyphoto

We rijden een stuk landinwaards, nu om de wijnstreek, Hunter Valley, daar in te rijden. Een erg mooie omgeving weer en zo anders dan dat we tot nu toe gezien hebben. San, Metin en Roy pakken alle drie een slak van de weg en doen een slakkenrace, Metin wint.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

Na een tijdje gereden te hebben ziet Metin een mooi huisje waar we zouden kunnen overnachten.
Na wat informatie ingewonnen te hebben zien we er toch maar vanaf. 180 Dollar om te slapen? Niet dus.
Wel jammer want het uitzicht is wel schitterend.
In Cessnock halen we een supermarkt leeg voor de BBQ vanavond.
We besluiten een wildcamping op te zoeken, zo'n 25 km van de bewoonde wereld in de bergen, dit houdt wel in geen electriciteit en water en het toilet is een gat in de grond.
Wel apart om zo kerstavond door te brengen. Ons kerstdiner is dus een barbeque, oa: kipspies, speklapjes, zalm, hamburgers, worstjes, maiskolf , koolsla, rijst en satesaus.
Na het eten halen we een boel hout en stoken het vuur flink op, we moeten wel een behoorlijk stuk achteruit gaan zitten ivm de warmte.
Ik ben moe en ga vanuit mijn bed en met mijn hoofd het raam uit van het vuur liggen genieten.

prettyphotoprettyphotoprettyphoto

prettyphoto

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

Van mij mag elke kerstavond zo geleefd worden. Wat een omgeving!

Diner Tonight: BBQ Zalm, worstjes, speklappen, burgers, knoflookbrood, miaskolf, salades en saté saus

Camping: Wildcamping
Plaats: Outback
Kosten: AUD 0

 

Zaterdag 25-12-1999 Eerste kersdag

 

Eerste Kerstdag, heel apart, echt een kerstgevoel hebben we niet. De kerstmuziek op de radio is het enige dat een beetje een kerstsfeer geeft. We zitten lekker in het zonnetje voor de camper te genieten van de rust het weer en de stilte. Een stukje rijden van goed 2 uur hebben we voor de boeg, Sydney here we come.
Om +/- 13:00 uur komen we bij Paul aan (een kennis van Metin en Nancy, ze hebben 5 maanden bij hem in huis gewoond toen ze hier 1 jaar in Australie zijn geweest). Hij heeft een europesche vlag op zijn poort geschilderd speciaal voor ons.

prettyphoto

Paul blijkt een erg leuke man te zijn, wel een beetje maf, maarja wat kun je verwachten van een kunstenaar (schilder).
Een biertje lust hij wel en ouwehoeren is zijn vak als je het mij vraagt. Het is best wel een puinhoop in en rond huis, opzich niet ongezellig maar het is duidelijk dat hier een schilder woont. Overal zit verf, vooral op plekken waar het niet hoort!
Het hele huis ligt vol troep, boeken en oude meubels, ook ligt de tuin vol met lege bier flesjes.
Er wonen 2 Engelse in huis, voor de rest niemand op dit moment, dus wij kunnen hier logeren.
We waren de poort nog niet door en er werd al een flesje bier in onze handen gedrukt. Welcome in Sydney………
Metin zijn voet werd steeds dikker dus is hij maar meteen naar het ziekenhuis gegaan om het te laten nakijken, Paul en Roy kwamen zonder Metin terug. Er was een lange wacht tijd en misschien moest hij wel een nacht blijven.

prettyphotoprettyphoto

Arme Metin zijn eerste dag in Sydney en ook nog 1ste kerstdag en hij zit in het ziekenhuis. Maar 4 uur later kwam hij terug.
Hij heeft tabletten gekregen en als het over een paar dagen niet over is moet hij alsnog een nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Wij hebben onder tussen een Chinees restaurant geboekt voor ons kerst diner.
Maar eerst een lange douche voor iedereen, want we hebben een paar dagen niet kunnen douchen.
We hebben een hele tijd in de tuin gezeten, en Paul heeft uren lang leuke verhalen zitten vertellen.
Hij is erg aardig, maar echt een artiest ………. Hij is denk ik rond de veertig en heeft zijn hele leven alleen maar geschilderd en gedronken.
Paul kwam met het idee om Nans een wake up call te geven, San belde Nans, het was 6:00 in Nederland, Nans hoefde pas om 7:00 op te staan, shit! Maar ja anders had ze zich misschien verslapen.Toen Metin terug kwam uit het ziekenhuis moest hij ook nog even bellen, om zeker te weten of ze niet weer terug naar bed was gegaan.
Toen we bij ’t station van de metro aan kwamen paste een 20 dollar note niet in de machine, hij zei: ach het is toch kerst niemand die werkt vandaag. Na 2 stops moesten we er alweer uit, en wel controle…… Paul probeerde er onder uit te komen maar dat lukte niet. Die perronknakker doet erg vervelend (wil ons allemaal een boete geven van 100 dollar, de politie bellen de 100 dollar die Paul had gegeven om de kaartjes te betalen niet teruggeven en weet ik wat voor’n onzin hij nog meer had). Paul zei: ik heb alleen maar 100 AUD en alles is gesloten, het is jullie fout dat de machine geen 100 dollar biljet accepteerde…… dat is wel erg ver gezocht.
Paul zei dat hij de politie maar moest bellen dan kon hij hem meteen aangeven ivm diefstal (100 dollar niet terug willen geven) en die boete kon hij ons ook niet geven omdat de regel is dat als je geen kaartje kunt kopen op het perron waar je vandaan komt je dan het kaartje moet kopen als je op je bestemming aangekomen bent.
Goed, na 10 min. hadden we 4 retour kaartjes.

In het restaurant van een casino genieten we van een fantastisch chinees diner. Wij waren overigens de enige niet chinezen. Helaas was Roy op het laatste moment ziek geworden en is hij thuis gebleven.
Paul heeft van alles en nog wat besteld zodat we konden proeven, oa: vooraf, mini loempia’s, coquilles met soja, lenteui, spaanse peper, asian vissaus en olie (erg goed), als hoofdgerechten: gebakken rijst (zeg maar nassie), zoet/zure varkensvlees, varkensvlees in chillisaus, een vispotje en geroosterde eend. Als toetje hadden we gefrituurd ijs, erg lekker ook weer en dat alles voor 108 dollar (voor 4 personen).
We zaten goed vol en waren erg moe, dus maar op weg naar huis.

Toen we terug kwamen lag Roy met zijn kleren aan op bed te slapen. Meet en ik besluiten om in de camper te gaan slapen want we wilde Roy niet wakker maken. De neef van Ando (een vriend van Paul) was er ook, hij heeft met zijn vriendin een eigen bedrijfje en gaat met mensen de outback in. En toen kwamen de verhalen. Heel leuk. Ze kunnen in één keer 22 mensen mee nemen in hun bus. En voor 399A$ ga je 5 dagen de Bush Bush in. Jammer dat wij daar geen tijd voor hebben.
Paul is echt maf, hij heeft overal schijt aan…… we hebben erg gelachen.

Terug denkend op weer een schitterende dag val ik in slaap.

Camping: Parkeerplaats bij Paul
Plaats: Sydney
Prijs: AUD 0

 

Zondag 26-12-1999

 

Tweede Kerstdag, Nancy en Laura komen vandaag aan.
Metin en ik hebben in de camper geslapen weer goed geslapen.
Na het ontbijt krijgen we een tour van Paul. We gaan eerst naar het olympisch terein waar dit jaar de Olympische Spelen gehouden worden, erg leuk om te zien en niet te geloven dat ze zo’n ruimte over hadden in het midden van de stad (hier stond eerst een abatoir en verder niets). We wilden binnen in het voetbalstadion kijken maar dat koste 20 dollar p/p en dat voor 30 minuten?

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

Ook zijn we even bij het zwembad geweest, ook leuk, maar ook hier zijn we niet in geweest.
Metin kon bijna niet meer lopen en toen zijn we richting de haven gegaan, natuurlijk het Operahuis gezien.
Het volgende station was één van de strandjes hier in Sydney (Bondai), toen naar Bronti en als laatste naar Coojee Beach.
Bij die laatste hebben we wat gegeten en daarna zijn we naar huis gegaan om nog even te slapen of achter de tv te hangen.
In de tussentijd heb ik tomatensoep gemaakt voor als we terugkwamen van het vliegveld.

Om 20:20 uur vertrekken we met de camper richting vliegveld en om 20:50 uur staan we al in de aankomsthal te wachten op de komst van Nancy en Laura.
Na 3 minuten zijn ze er al en Nancy is net een klein kind zo blij, ook Paul gaat uit zijn bol. Nancy en Metin hebben zolang bij hem gewoond dat hij erg blij is ze beiden weer terug te zien.

prettyphotoprettyphoto

Thuis besteld Paul knoflook-kuiden pizza en maak ik de soep warm, dat was ons kerstmenu van tweede kerstdag!
Na wat bij gekletst te hebben is het weer mooi geweest voor vandaag!

Camping: Parkeerplaats bij Paul
Plaats: Sydney
Prijs: AUD 0

 

{jgototop}{/jgototop}