Maandag 15 februari 2010

 

Om 4:30 gaat de wekker.
Het was een korte nacht maar we moeten aan de bak.
De koffers naar beneden tillen en wachten tot Alexander’s ouders komen om ons naar Schiphol te brengen.
Om 6 uur zijn ze er (een half uur later dan afgesproken, maar ja het sneeuwde en dan duren 45 km rijden nou eenmaal een stuk langer).
Snel de koffers in de auto zetten en de handbagage en we gaan op weg.
Om 7:10 zijn we bij Schiphol, we laten onze koffers insealen en checken in.
Dit gaat zonder problemen ondanks bijna 5 kg overgewicht. Omdat er een duikuitrusting bij de bagage zit hadden we van te voren al 20 kg extra aangevraagd wat ong. 80 euro per enkele reis zou kosten. Deze kosten hebben we niet hoeven te maken op Schiphol.
We gaan even ergens zitten en eten een broodje.
Na nog wat leesvoer en wat te snoepen ingeslagen te hebben gaan we richting gate.
De 3 uur wachten gaan toch bijzonder vlot voorbij. Later dan de planning kunnen we eindelijk aan boord. Als (bijna) iedereen op zijn plaats zit blijken we te moeten wachten op 2 laatkomers. Deze kwamen van een andere vlucht. Heel lang duurde dit gelukkig niet, toen was het wachten op de verkeerstoren en het sein dat we vertrekken konden.
Al met al waren wij een uur later in de lucht dan gepland.
De vlucht verloopt voorspoedig en valt niet tegen. 11,5 uur vliegen is en blijft lang maar het was geen kwelling.

Om 23:20 uur landen we in Kaapstad, de pascontrole en het ophalen van de bagage verloopt voorspoedig. Op naar Avis om de gehuurde auto op te halen. Dit heeft wat voeten in aarde omdat we bij het boeken de one-way-fee al hadden betaald. In hun gegevens was dit niet zo. Hij kon deze gegevens ook niet uit zijn computer halen. Hij heeft zijn naam en telefoonnummer op het formulier van Avis gezet zodat Avis Johannesburg contact met hem op zouden kunnen nemen. Zij zouden dan deze one-way-fee er uit kunnen halen zodat we deze niet hoeven te betalen. Na wat gezoek waar de auto zou moeten staan worden we door wat mensen van de (parkeerplaats) bewaking naar de juiste plek gebracht, er liep er zelfs een met een waakhond…een jack russel ;-p. Op de aangewezen parkeerplaats staat een praktisch nieuwe (nog geen 11.000 km op de teller) witte Toyota Corolla, wit met airco en alles er op en er aan. De spullen worden voor ons in de kofferbak gedaan en we krijgen een fijne reis toegewenst door de man van de bewaking. We stoppen hem een tip toe (gebruikelijk hier in Zuid-Afrika), we stellen de TomTom in en gaan op weg naar Kommetjie. Dit is een uurtje rijden. Het links rijden gaat niet vanzelf, het is wel erg wennen en de geoorloofde snelheden halen we dan ook nergens. De reis gaat via snelwegen (maximaal 90 km per uur) en kronkelige bergwegen door dorpen en langs de zee. Om 1:15 uur komen we aan bij het Guesthouse "Paredon Alto" in Kommetjie bij onze kennissen Corrie en Jan (welke laatste met gasten vanaf Krugerpark onderweg is hierheen).
De koffers en andere spullen worden naar binnen gebracht en we worden hartelijk welkom geheten.
Na wat gekletst en gedronken te hebben gaan we om 3 uur toch echt naar bed. Het is nu 2 uur Nederlandse tijd en we zijn nu 21,5 uur in touw, echt tijd om te gaan slapen dus. Onderaan elke dag vind u het aantal gereden km's, restaurant's en bezienswaardigheden/parken waar we geweest zijn.

Beginstand kilometer teller: 11237

 

Dinsdag 16 februari 2010

 

We “slapen uit”, om 9:30 uur zijn we wakker en gaan we uit bed. Een ontbijtje gaat er wel in. Na een boel gekletst te hebben is het in de middag en tijd voor de lunch. Na de lunch gaan we met Corrie boodschappen doen in een winkelcentrum (mall) in Long Beach, zo’n 10 minuten rijden vanaf Kommetjie. Ook bij de winkelcentra loopt hier bewaking en wordt er op je auto gepast (voor elke rij parkeerplaatsen (buiten) staat iemand). Terug bij de auto geef je dan ook een kleine tip (2 Rand, zo’n 20 euro cent). Ook staan er bij elke kassa van de supermarkt iemand die de boodschappen voor je in tassen doet. Ook deze geef je een kleine tip. Als we de boodschappen afgeleverd hebben in Kommetjie gaan Alexander en ik een stukje rijden en genieten van de omgeving.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

We rijden via Misty Cliffs en Scarborough in zuidelijke richting langs de kust. Echt prachtige uitzichten heb je hier. Je weet eigenlijk niet waar je kijken moet. We rijden de berg omhoog en aan de andere kant weer naar beneden waar we in Simonstown terecht komen. Ook hier zijn de uitzichten adembenemend. Tijdens een stop om te filmen en fotograferen zien we wat clipdassen en een soort marter. We gaan terug naar Kommetjie, dit bleek een perfecte timing te zijn want Corrie had net het eten klaar.
‘s Avonds doen we niks meer en gaan we te laat naar bed.

prettyphotoprettyphoto

Overnachting: Paredon Alto Guesthouse
Diner: Thuis
Gereden afstand: onbekend

 

Woensdag 17 februari 2010

 

Na het ontbijt gaan we richting de Tafelberg. Corrie kan vanuit hun slaapkamer zien of er een ‘tafelkleed’ overheen ligt of niet. Vandaag was het dus niet het geval en vandaar de keus om vandaag naar de Tafelberg te gaan. De rit erheen duurt zo’n 45 minuten en iets na 12:00 uur zijn we er. Het blijkt druk te zijn en we kunnen de auto zo’n 800 meter van de ingang parkeren. Dat wordt een stukje lopen dus. Dit zouden niet de enige meters zijn deze dag. Na 2 retourkaartjes gekocht te hebben (320 Rand (zo’n 30 euro) sluiten we aan in de rij tot we de kabelbaan in kunnen om omhoog te gaan. Het is overigens ook mogelijk een enkele reis te nemen en de berg op of af te lopen. Dit is een heel stuk want de top van de Tafelberg is op 1086 meter boven zeeniveau. Tijdens de tocht naar boven draait de gehele cabine langzaam rond en kan je zo rondom genieten van het uitzicht.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

Op de Tafelberg is het uitzicht echt sprookjesachtig mooi, Robbeneiland en een heel stuk van Kaapstad. De camera klikt er lustig op los, uitzichten maar ook vogels en bloemen gaan op de kiek.
Het weer was prima voor dit uitstapje. Af en toe kwamen er wel wat wolken en was het soms fris. Ik was daarom zeer blij dat ik mijn vest had meegenomen. Na een behoorlijke wandeling besloot ik in het restaurant koffie te gaan drinken en Alexander is nog wat verder gelopen. Tegen 16:00 uur gaan we weer naar beneden en rijden via Houtbaai en Chapmans Peak drive terug naar Kommetjie. We dachten al mooie uitzichten gezien te hebben maar deze route overtreft die van gisteren. Het blijkt ook een van de mooiste routes hier op de Westkaap te zijn.
Sinds een jaar is deze route weer geopend nadat hij lang dicht geweest is. Dit omdat er nogal eens rotsen naar beneden rollen. Zo’n anderhalf jaar geleden is er nog een grote rots op een auto gevallen waarbij de bestuurder om het leven gekomen is. Langs deze route is constant bewaking in touw om de boel in de gaten te houden en zijn er mensen die langs de route opruimen. Langs deze route zijn vele netten en schermen geplaatst om de vallende stenen tegen te houden.

Ook vanavond was bij onze ‘thuiskomst’ het eten bijna klaar.
’s Avonds weer lekker rustig aan gedaan en op tijd naar bed. De komende dagen staan we vroeger op om meer te kunnen gaan zien van de Westkaap.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

prettyphotoprettyphoto


Overnachting: Paredon Alto Guesthouse
Diner: Thuis
Bezienswaardigheden/Attracties: Tafelberg, Kaapstad
Gereden afstand: Onbekend

 

Donderdag 18 februari 2010

 

7:30 gaat de wekker, na het ontbijt en een heerlijke douche gaan we op weg naar Houtbaai.
Vandaag willen we naar seals island (zeeleeuwen/robben) wat voor de kust ligt net buiten de haven van Houtbaai.
We moesten de meest linker organisatie (Drumbeat charters) hebben aangezien deze ook een schipwrak bezoekt.
Bij de balie aangekomen blijkt de eerstvolgende tour al helemaal vol te zitten. We kopen kaartjes voor de trip daarop. Deze vertrekt omstreeks 10:45 uur. Dit is nog zo’n 50 minuten wachten.
We besluiten wat rond te wandelen en te gaan kijken bij de kraampjes e.d. die er staan. Er staan mensen met een tamme seal, deze is vanaf kleins af aan gevoerd door ze en blijft dan ook rustig zitten. Tegen betaling mag je er mee op de foto en hem voeren. Ik ga erbij staan en voer hem een sardientje, Alexander filmt het schouwspel. Als je de seal aait gaan zijn ogen dicht, dit vind hij dus erg prettig je ziet hem genieten.
We lopen verder rond, er staat een meneer met houten beestjes waar je door er op te blazen of met een stokje over heen te gaan geluiden uit kunt halen die lijken op die van het dier zelf. Heel leuk en hij demonstreert ze volop aan ons. Na alle andere kraampjes bekeken te hebben en de nodige verkopers van ons af te hebben moeten schudden besluiten we wat te gaan drinken. Toen we terugliepen naar de vertrekplaats zagen we dat de seal (die ze gebruikten om op de foto te zetten met klanten een duik nam in het water van de haven. Hij had geloof ik niet zo veel zin om de kant weer op te komen.
Niet veel later is het tijd om in de rij te gaan staan voor de trip naar seals island.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

De boot zit deze trip lang niet vol, we zijn mooi voorop gaan staan. Hier had je prima uitzicht op de omgeving tijdens het varen naar de plek waar de seals zitten maar ook terplekke bleek dit een goede keuze geweest te zijn. De boot vaart bijna de kant op zo dichtbij kom je. Iedereen is druk met het filmen en fotograferen van deze mooie beesten. Na zo’n 20 minuten is het feest alweer voorbij en aanvaarden we de terugreis naar de haven.
Terug in de haven gaan we een heel leuk winkeltje in waar ze schitterend servies en kleden en boeken en wat diens meer zij verkopen. Alles is hier Afrikaans behalve de prijzen! Deze zijn echt europees en we vertrekken dan ook zonder iets gekocht te hebben.
We rijden terug via Chapmans Peak en genieten wederom van dit schitterende uitzicht. Even wat drinken, eten en Randen ingeslagen bij de Longbeach Mall.
Snel de boodschappen in Kommetjie afgegooid en op weg naar Cape Point en Kaap de Goede Hoop.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

De wandeling naar de vuurtoren bij Cape Point is een flinke vooral door de soms erg steile delen maar het is er werkelijk prachtig. We zien heel ver onder ons in zee 2 hamerhaaien zwemmen. Foto’s maken hiervan valt niet mee zelfs niet met de telelens. Beter lukt dit van wat vogeltjes welke vlak voor je blijven zitten. Ook de het panorama wordt veelvuldig door ons op de foto en film gezet.
Om 16:30 uur gaan we naar de auto en rijden we het kleine stukje naar Kaap de Goede Hoop. Hier blijven we een klein uurtje waarna we richting huis moeten omdat we Corrie uitgenodigd hebben om uit eten te gaan.
Onderweg naar huis stoppen we bij een heleboel kraampjes waar ze van alles verkopen voor toeristen. Stenen beeldjes en houtsnijwerk, sierraden enz. We kopen de big 5 van een zwarte steensoort. Na veel afdingen en de poot stijf houden is de prijs nog “maar” 40% van de startprijs. Later horen we dat dit eigenlijk nog iets te veel is geweest …….
Wij hadden afgesproken om Corrie op te gaan halen zodat ze met ons mee kon rijden (op zijn Zuid-Afrikaans "Ik kom jou optil dan kun jij inklim", spreek uit als "Ek kom jou optil dan kun jij inklim" ).
Het eten bij Rioja was erg goed en voor onze begrippen erg goedkoop. (tournedos van zeker 250 gram voor 11 euro). Rioja was eerst de buren van Jan en Corrie, maar wilden een groter pand en zijn dus verhuisd naar een ander gedeelte van Kommetjie.
Na dit uitermate smakelijke maal is het tijd om wat te relaxen en spoedig ons bedje op te gaan zoeken.

prettyphotoprettyphotoprettyphoto

Overnachting: Paredon Alto Guesthouse
Diner: Restaurant Rioja
Bezienswaardigheden/Attracties: Seal island met Drumbeat charters, Cape point/cape of good hope
Gereden afstand: Onbekend

 

Vrijdag 19 februari 2010

 

Om 7:30 uur gaat de wekker, na het ontbijt wordt het weer tijd om op pad te gaan.
Na een rustig ritje van zo’n half uurtje komen we in Simonstown aan en zoeken Bouldersbeach op. Hier zit van nature een kolonie pinguïns, het is er druk met mensen maar ook met pinguïns. Ze lopen soms op een meter afstand om je heen. De wind is wat op komen steken en blaast het petje van Alexander’s hoofd af, deze beland midden tussen de pinguïns. Zelf mag je deze niet pakken (een deel is afgezet met hekken om de pinguïns rust te gunnen als ze dat willen hebben) maar een opzichter is zo vriendelijk het te pakken.
Na een halfuurtje verlaten we het beschermde gedeelte van Bouldersbeach.
We struinen nog wat langs het water en klimmen over de rotsen. Het is laag water en tussen de rotsen in de poeltjes die ontstaan zijn omdat het water nu laag is zitten een boel beesten. Zeesterren, zee-egels, anemonen, vissen, enz.
Lopend via Windmill Beach bereiken we de auto en gaan richting Scratch Patch.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto


Scratch Patch is een winkel waar ze van alles verkopen gemaakt van (half)edelstenen zoals aquamarijn, opaal, amethist, enz. Ook is het mogelijk om de edelstenen zelf uit te zoeken. Hiervoor hebben ze een heel stuk afgezet en overdekt buiten en ligt er een paar cm edelstenen in die ruimte. Na wat gegeten te hebben kopen ook wij 2 zakjes en gaan we aan het speuren en zoeken de mooiste steentjes uit.
Op de terugweg gaan we weer langs de Mall om naar de bank te gaan en een Zuid-Afrikaanse simkaart te kopen (voor het vreselijke bedrag van 5 Rand = 50 cent).
Deze kan op een later moment opgewaardeerd worden zodat we ook werkelijk kunnen bellen en sms-en. Dit is dan een stuk goedkoper dan met onze Nederlandse simkaarten.
Het avondeten smaakt ons weer prima. Daarna is het tijd om aan ons reisverslag te beginnen.

Overnachting: Paredon Alto Guesthouse
Diner: Thuis
Bezienswaardigheden/Attracties: Scratch Patch, Bouldersbeach
Gereden afstand: Onbekend

 

Zaterdag 20 februari 2010

 

Vandaag is Alexander naar de duikschool in Kommetjie geweest (om 8:00uur) en heeft 2 duiken gepland.
Ter plekke de duikuitrusting gepast en gepakt (had alleen zijn jacket en automaat/computer meegenomen). Er was nog een Brit die graag wilde duiken. Met 2 duikleiders zijn ze naar Glenstuart (bij Simonstown) gereden waar een wrak van een stoomschipje wat op circa 50 meter van de kant af ligt. Hier hebben ze maar 39 minuten gedoken.
Gezien: krab, heel veel kleine rode zeekomkommertjes, naaktslak, heel veel soorten klipvis, kleine paarse anemoontjes, grote rode, gele en witte paardenanemonen, veel kelp, sponzen, scholen jonge zebravis, red romans, haaien-ei en nog veel meer.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

Daarna doorgereden naar een supermarkt waar hij appels en drinken heeft gekocht. Toen doorgereden naar Windmill (Simonstown) en daar de 2e duik gemaakt. Deze duurde 55 minuten. Ook te kort, want Alexander was nog lang niet door zijn lucht heen vanwege de ondiepe duik. Bij deze 2e duik was er maar 1 duikleider, de andere had last van zijn oren.
Gezien: beaked sandfish, tientallen hele grote paardenanemonen in diverse kleuren, octopus, red romans, zeenaald, veel rode zeekomkommertjes, mullet, zee-egels etc.
Na het duiken kwam Alexander rond 15:00 uur terug bij Corrie.

Met Corrie zijn we daarna naar de kraampjes bij de ingang van het park bij Cape Point Park gereden om nog wat souvenirs te kopen. Voor onszelf 2 beeldjes, armbandjes, slacouvert, nijlpaard. Corrie heeft haar gevallen leeuw laten opknappen. Voor ons heeft de verkoper een vrouwenbeeldje 'omgebouwd' en kleur gegeven. We hebben een foto laten zien van de beeldjes van pa en ma die Ramonda zo mooi vind. De verkoper beloofde om ze te maken op bestelling en dat ze maandag klaar zullen zijn. Alexander’s telefoonnummer gegeven en hopen dat het hem lukt.
Bij thuiskomst gegeten en gerelaxt.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

Overnachting: Paredon Alto Guesthouse
Diner: Thuis
Bezienswaardigheden/Attracties: Duiken met Scuba Shack
Gereden afstand: Onbekend

 

Zondag 21 februari 2010

 

Vandaag de dag begonnen met niets doen, we gaan vanmiddag naar Waterfront in Kaapstad.
Op weg naar Waterfront zijn we even bij Ada en Wil geweest (vrienden van Jan en Corrie) om wat computerproblemen op te lossen voor hun. Ze wonen in een resort met constante bewaking voor de wat ouderen. Mooi plekkie aan het water met eigen zwembad.
Eerst even naar the GreenMarket geweest. Hier staan talloze kraampjes met allerlei handgemaakte artikelen, sieraden, beelden van hout en steen, tassen, kralendingen……etc.
Vervolgens zijn we naar Waterfront gereden. Corrie heeft ons geloodst naar een ondergrondse parkeergarage en konden we zo het winkelcentrum in.
Op zoek naar de brilkettinkjes. Wat shopjes ingelopen en uiteindelijk hebben we ze gevonden. We hebben er gelijk maar 14 gekocht…had die verkoper ook een goede dag. Bij het bezoeken van andere shops kwamen we een leuk shopje tegen waar ze prachtige tafelkleden etc verkopen.

prettyphotoprettyphoto

Er hing een prachtig dekbedovertrek waar Alexander meteen voor viel. Hij is ook prachtig en uniek, maar best prijzig! Al die spullen worden gemaakt door huiskamerprojecten of zoiets dergelijks. Zo kunnen veel handige naaisters etc hun kost verdienen en zo hun gezinnen onderhouden.
Enfin, je raadt het al, dat dekbedovertrek hebben we gekocht en gaat dienen als een sprei op ons bed. Het is veel te mooi om als dekbed te gebruiken (dan moet het te vaak gewassen worden en dat zou zonde zijn). Ook nog 2 tafelkleden gekocht, een tas en een notitieboekje, allemaal gemaakt van patchwork. We mochten zelfs nog een cadeautje uikiezen. Dat zijn geworden: pannenlappen!
Vervolgens liepen we naar buiten, maar onderweg werd Corrie ‘getrokken’ naar een kinderkledingwinkel alwaar ze voor haar kleindochter een jurkje incl. haarbandje kocht (nog geen € 20 bij elkaar).
Buiten het overdekte winkelgebeuren aangekomen hoorden we livemuziek, deze kwam van een band af.
Tijdens het lopen kwamen we nog een leuk jazzbandje tegen….4 oude mannetjes die speelden of hun leven er van af hing. Deed me een beetje denken aan Buena Vista Social Club, superleuk!
Ondertussen nog enkele winkeltjes ingelopen, eigenlijk met de bedoeling om leuke cappuccinokopjes te kopen, maar deze waren toch echt te duur. Om een uur of 5 zijn we op een terrasje gaan zitten (Paulaner Munchen ehhh….Capetown) een leuk restaurant met lifemuziek en (zwarte) bediening in Duitse/Tirolse klederdracht. Na wat colaatjes besloten we om ook maar hier te eten. Corrie een kipschnitzel en Alexander en ik een entrecote met pepersaus en frites. Erg lekker en behoorlijk veel. Alexander en ik hebben toch nog maar een dessert genomen…een coupe ijs. En niet zo’n kleintje ook.
Om circa 20:00 uur maar eens op huis aangegaan en door de mist (in de bergen) gereden. Verder een rustige avond er van gemaakt.

Overnachting: Paredon Alto Guesthouse
Diner: Paulaner
Bezienswaardigheden/Attracties: Waterfront
Gereden afstand: Onbekend

 

Maandag 22 februari 2010

 

De laatste dag dat we in Kommetjie zijn.
Alexander wilde in eerste instantie gaan duiken en is naar de duikschool gereden. Helaas door de zeer harde wind van die nacht zou het zicht erg troebel zijn, dat maakt het geen pretje, dus Alexander kwam weer snel terug.
We hebben besloten om dan naar het Two Oceans Aquarium te gaan in Kaapstad (vlak bij Waterfront). Alexander had gehoord dat je hier in het bassin met de haaien kan duiken.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

Daar aangekomen bleek dat hij geluk had (normaal gesproken moet je van te voren boeken), er was nog plaats om 13:00 uur. We hebben eerst alles goed bekeken, veel gefilmd en gefotografeerd. Wat koffie/cola gedronken en op de afgesproken tijd naar de ingang terug gewandeld. Hier zou de duikleider zich ook melden. Alexander heeft in de tijd dat we even moesten wachten zijn onderwatercamera in orde gemaakt. Uiteindelijk bleken er nog 2 andere duikers zich te hebben aangemeld. Een Brit en een Nederlander. De duikleider was een jolige, ronde, bebaarde schot.
Bij het bassin werd uitgelegd wat de bedoeling was en wat niet mocht en wat wel.
De mannen werden mee naar boven genomen om zich in de uitrusting te hijsen. Ze zouden vanaf een platform het bassin ingaan. Natuurlijk heb ik hiervan veel bewegende beelden van gemaakt. Er zaten roggen, schildpadden en natuurlijk Ragged Tooth Sharks! (oftewel Raggies genoemd).
Ze mochten haaientanden van de grond pakken en meenemen en de bezoekers vonden het wel leuk dat er vier mannen durfden te duiken met die haaien.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

Veel gehoord: …there are divers with the sharks….mammie look over there!!
Een half uur duurde deze duik en daarna naar huis, voor de grote drukte zou ontstaan op de weg bij/in Kaapstad.
Omdat vandaag Jan terug zou komen met hun gasten zouden we gaan braaien (bbq-en). Alexander moest die beeldjes voor zijn zus nog ophalen bij Cape Point en heeft mij onderweg afgezet bij Corrie, zodat ik haar kon helpen met de voorbereidingen van de braai. Jan was inmiddels al thuis, ik heb Corrie een beetje geassisteerd in de keuken en Alexander kwam een uurtje later ook weer terug (met de beelden). Jan had ondertussen de braai aangestoken en de andere vier gasten kwamen ook boven en aansluitend lekker gegeten.

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

prettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphotoprettyphoto

Om kwart over 10 had Alexander dat geklets wel gehoord en is naar de kamer gegaan en lag dvd te kijken toen ik een half uurtje later ook kwam slapen. De laatste nacht hier en gelijk een slechte voor Alexander (en ook een beetje voor mij). Hij heeft ettelijke keren de wc moeten bezoeken en voelde zich echt niet lekker (verkeerd eten op??). Doordat Alexander steeds het bed uitmoest was ik ook wakker en om half 7 besloot ik maar om er uit te gaan. Er moest toch wel wat gebeuren voordat we op pad zouden kunnen gaan.

Overnachting: Paredon Alto Guesthouse
Diner: Thuis
Bezienswaardigheden/Attracties: Two oceans aquarium Kaapstad
Meterstand na 1 week: 11959
Gereden km tot nu toe: 722